Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Kršlenica na Záhorí

Kršlenica na Záhorí

Vrch a národná prírodná rezervácia v Malých Karpatoch. Obľúbené miesto pre turistov aj lezcov. Najlepšia dostupnosť je z obce Plavecký Mikuláš. Tu sme začali aj my.

Lezci sem chodia za vápencovými platňami. Možnosti sú široké, každý si nájde trasu svojej obtiažnosti. Z vrchu Kršlenice je veľmi pekný panoramatický výhľad na údolie Plaveckého Mikuláša a Mokrej doliny.

Pokračovali sme na Dubový vŕšok. Ďalej naše kroky viedli pod Čiernu skalu a na vyhliadkový vrch Čiernej skaly. Prešli sme okolo horárne Mon repos a dostali sa k jaskyniam Tmavá skala a Deravá skala.


Zaujímavé skalnaté útvary pri Tmavej skale

Jaskyňa Tmavá skala

V jaskyni Deravá skala sú tiež ľahšie aj náročnejšie lezecké cesty.

Jaskyňa Deravá skala

Od Plaveckého Mikuláša po jaskyne je trasa vhodná aj pre deti. Len kúsok za jaskyňami sú dve bažiny, kde máte veľkú šancu zazrieť a pozorovať bobry 🙂 . Tatkovia, nemajte obavy, je to naozaj len kúsok a deti budú mať zážitok.

Tentokrát sme však bez detí tak si túru bez váhania predlžujeme smer Kubašová cez Amonovu lúku až na Plavecký hrad – dnes už len zrúcanina nad obcou Plavecké Podhradie.

 


Kolečko uzatvárame cez vrch Jelenia hora. Tu sa opäť poskytujú nádherné výhľady a ak budete mať šťastie na pekné počasie, uvidíte až na Rakúske Alpy. Pod skalným masívom na Jelenej hore sa nachádza  ešte jedna malá jaskyňa, ktorá stojí za pozretie.

Z Jelenej hory sa vraciame príjemne unavení späť do Plaveckého Mikuláša.

Túto trasu sme absolvovali koncom februára. Bolo príjemných +10°C. A konečne som otestoval všestranné topánky od Slovenského výrobcu BOSP – Ideálne na skalnaté túlačky :) .

Okrem topánok som mal na sebe:
Tričko s dlhým rukávom Kriváň
Merino mikina Baníkov
Neprefúkavá bunda – pripravujeme, testujeme
Boxerky Trstín
Merino nákrčník Sitina

Froggywear.sk