Už si videl náš posezónny VÝPREDAJ?  Doprava zdarma 🙂

Úvod Blog Tipy na vianočné darčeky z merino vlny PRE ŇU

Tipy na vianočné darčeky z merino vlny PRE ŇU

Tipy na darčeky z merino vlny

Chceš svoju polovičku, mamu, sestru, kolegyňu, tento rok pod stromčekom prekvapiť kúskom z merino vlny? Máš ho na sebe odskúšané alebo si o ňom toľko počul a čítal, že máš pocit, že je to perfektný darček práve pre ŇU?

Kupovať pre ženu na Vianoce oblečenie a ešte k tomu cez internet (ak ti práve nepodstrčí niekde nenápadne papierik s presným modelom, veľkosťou a farebným prevedením, alebo rovno ti neprepošle potvrdzujúci email o zrealizovanej objednávke), vie byť poriadna ruská ruleta. A to nielen vtedy, ak si jej partner. Ale kľudne aj otec, syn, brat či sestra, kamoška…nech nie sme sexisti. 🙂

Áno, veď stále ho môžeš vymeniť. A keď jej niečo nesadne, do 15. januára ti to bez problémov vymeníme za inú veľkosť, prípadne iný tovar v rovnakej hodnote.
Ale…chceš riskovať ten sklamaný pohľad pod vianočným stromčekom, prípadne nemotorné úsilie narvať sa do toho o tri menšieho kusu oblečenia len preto, aby ti urobila radosť?

Radšej ti dáme tipy na vianočné darčeky, s ktorými sa s vysokou pravdepodobnosťou trafíš do jej želaní, potrieb aj vkusu. 🙂

Pre všetky omrzliny do treskúcej zimy?

Čo darovať? Teplučké hrejivé termo tričko zo 100%-nej merino vlny.

Ako ho využije: Do práce v zime, venčiť vašu malú vrtuľu na ihrisko, na nekonečné kočíkovacie prechádzky, do lesa aj na vysokohorskú turistiku či na lyžovačku.

Dámske termo tričká sú z najteplejšieho úpletu merino vlny a udržia ju naozaj v teple bez toho, aby sa musela babušiť do milióna vrstiev. Môžeš jej vybrať z viacerých variánt podľa toho, aký módny štýl vyznáva (nakukni do jej skrine). Uprednostňuje skôr jednofarebné, univerzálne nadčasové veci? Má rada športovú eleganciu? Nosí skôr športovú módu alebo elegantné kabáty?

Ak sa chceš trafiť do vkusu, vyber jej univerzálny jednofarebný variant, napríklad takou elegantnou melírovanou červenou farbou modelu Lehota nemáš čo pokaziť. Hodí sa totiž ku kabátu do divadla rovnako ako ku goretexovým nohaviciam na výstup na térinku. Ak červená nepatrí práve medzi „jej” farby, v ponuke máme aj iné odtiene a designy.

dámske termo tričko z merino vlny
klikaj na obrázok

Ak nosí aj vzorované veci a nechýba jej zmysel pre humor, vyber jej namiesto jednofarebného dizajnové termo tričko so vzorom. Také slimákové, ježkové, vláčikové či autíčkové vzory dokážu hneď vykúzliť dobrú náladu.

Všetky najteplejšie dámske termo tričká nájdete TU.

Náš tip: Chceš jej podarovať niečo špeciálne a typicky zimné?

V tom prípade je tvoja voľba jasná — teplučké dámske tričko z merino vlny s nádherným vzorom vločiek Snežnica.
Mäkučkým úpletom, hrejivou vlnou a chytľavým vzorom si ju jednoznačne získa. Môže ho nosiť na zimnú chatu či lyžovačku rovnako ako do práce. V tomto merino tričku bude jednoznačne neprehliadnuteľná.

dámske termo tričko merino
klikaj na obrázok

Pre tú, ktorá chce mať zadok a ďalšie partie v teple?

Čo darovať? dámske spodné prádlo z merino vlny, konkrétne boxerky šortkového strihu. Pre všetky dámy, ktoré majú radi svoje intímne partie chránené a v teple, ktoré si potrpia na komfort a záleží im na svojom zdraví.

Ako ich využije: Na studené rána cestou do práce a studené večery na vianočných trhoch, na nedeľnú sánkovačku s deťmi aj bivakovanie na Rozsutci či trebárs na treku okolo Annapurny.

Povedzme si to na rovinu — rozličné čipkované mikrokúsky, ktoré predstierajú, že sú dámskou spodnou bielizňou, možno vyzerajú sexy (no hlavne v časopisoch ;), no v praktickom živote sú pre nás ženy takmer nepoužiteľné, hoci to máloktorý chlap rád počuje. A tak namiesto každodenného nosenia ležia bez ladu a skladu v tej zásuvke, do ktorej sme ich po rozbalení pod vianočným stromčekom odložili. V reálnom živote sa my ženy potrebujeme vo svojej spodnej bielizni cítiť komfortne. Aby nás neomínala, nezarezávala sa nám, neškrtila nás a aby nám z nej všeličo nevytŕčalo. A keď sme vonku, sme radi, že chráni našu chúlostivú zónu. Preto vám za pohodlné spodné prádlo, ktoré je antibakteriálne, termoregulačné, rýchloschnúce a nezradí nás ani v ošemetných situáciách, budeme naozaj vďačné. A presne také je spodné prádlo z merino vlny. Hoci ide o funkčné oblečenie, nepredstavuj si žiadne „pudiláre po starej mame”. V našej ponuke nájdeš viacero strihov (opäť nakukni do JEJ zásuvky, čo vlastne rada nosí 🙂

Do nečasu a zimného počasia odporúčame naše boxerky s vyšším pásom, ktoré zakryjú pohodlne aj celý zadok a stehná.

Aký model vybrať?
Má skôr štíhlu postavu alebo krivky a lá hruška (širšie boky, tenký pás) — v tom prípade odporúčame strih s gumičkou – boxerky Teplice. Ak je skôr rovnej postavy s väčším bruškom pohodlnejší jej bude strih bez zarývajúcej sa gumy – boxerky Tesáre.

dámske spodné prádlo z merino vlny
Klikaj na obrázok

Dámske boxerky nájdete TU.

Pre dojčiace mamičky alebo ženy v očakávaní?

Čo darovať? Celoročne využiteľné merino tričko na dojčenie s dlhým rukávom Kotmanová. Super darček pre všetky dojčiace mamičky, ktoré potrebujú mať okamžitý, bezproblémový a diskrétny prístup ku kuchyni svojho malého uzlíčku lásky — doma v súkromí aj na verejných priestranstvách a zároveň chcú byť v teple. Aj pre mamičky v očakávaní, ktoré majú aktívny životný štýl a budú veľa času tráviť s drobcom vonku.

Ako ho využije: Na celoročné nosenie prakticky kamkoľvek, kam sa vyberie so svojim bábätkom. Na turistiku aj na kávu s kamarátkami, do ergonosiča aj na kočíkovanie.

Celoročné dojčiace merino tričko je neodmysliteľnou súčasťou šatníka každej aktívnej dojčiacej mamičky. Už samotná merino vlna je pre maminy, ktoré často trápia návaly popôrodných hormónov a počas dňa viackrát prepotia tričko, úplne ideálny materiál. Spoľahlivo totiž odvádza vlhkosť, má prirodzenú termoreguláciu, čiže v zime hreje a v lete chladí a je bez zápachu aj po viacnásobnom prepotení. A vďaka sofistikovanému strihu s ľahkým prístupom k prsníku bude ušetrená trápnych momentov, keď si jej drobec zmyslí, že sa potrebuje urgentne nadojčiť (a stane sa tak práve na rušnom mieste plnom ľudí, kde nikde navôkol práve nie je nejaké kľudný, diskrétny kútik). Tričko je elastické aj do dĺžky, takže ho možno pokojne nosiť aj v tehotenstve, veľmi dobre sa prispôsobí aj rastúcemu brušku. Pri zohýbaní sa k ďetom ostanú kríže chránené.

Ak by ste chceli pre partnerku riešenie s integrovanou ochranou na krk, aktuálna novinka je rolák na dojčenie z merino vlny.

tričká na dojčenie z merino vlny
klikaj na obrázok

Merino tričko na dojčenie Kotmanová nájdete TU.

Pre dobrodružné povahy, cestovateľky, turistky?

Čo darovať? Dámske merino tričko Poľana s dlhým rukávom. Pre milovníčky multifunkčného oblečenia a poloprázdnych kufrov, ktoré sa nerady obmedzujú, ale majú rady jeden kúsok na veľa príležitostí a použití. Dobrodružné povahy, cestovateľky, ale aj tie ktorým záleží na tom, aby mali kríže v teple.

Ako ho využije: Do práce na bežné nosenie, na hory aj na cestovanie po svete.

Univerzálne celoročné dámske tričko z tenšieho úpletu so strihom na telo je základným stavebným kameňom šatníka akejkoľvek ženy. Vyzerá veľmi elegantne, má minimalistický dizajn a rozhodne neurazí. Dá sa nosiť prakticky kamkoľvek a kedykoľvek. Nemusíš pátrať, či sa jej bude hodiť do štýlu, len zisti, ktorý zo šiestich farebných odtieňov jej ulahodí. Mimochodom, ak má v skrini haldy tričiek s dlhým rukávom a usúdiš, že by jej lepšie bodol variant s krátkym rukávom na najbližšiu cestu do exotiky, pozri variantu Poruba.

dámske tričko z merino vlny

Merino tričko s dlhým rukávom Poľana nájdete TU.

Pre všetkých, komu sa hodí skôr menší merino darček?

Čo darovať? Multifunkčnú šatku z merino vlny. Pre všetky vekové kategórie, mamičky aj babičky, športovkyne aj kolegyne.

Ako ho využije: Na bežné nosenie v zime namiesto šálu či šatky okolo krku, ako ochranu uší a hlavy pri rannom džogingu, ako kuklu na turistike, lyžovačke, ako krytku na oči na palube lietadla či v autobuse.

Potrebuješ niečo malé pre babku, tetu, susedu, vašu baby sitterku, kolegyňu, no darovať oblečenie sa príliš nehodí? A na druhej strane nechceš kupovať zbytočnosti, ale niečo multifunkčné a praktické, čo sa zíde skutočne každému? Chceš pre ňu merino kúsky, ale fakt nevieš, či sa jej trafíš do správnej veľkosti? (A obávaš sa, že ak to bude primalé či priveľké, bude zrejme urazená?) Vyrieš to univerzálnym darčekom — multifunkčnou šatkou.

Multifunkčné merino šatky (alebo nákrčníky) sú vhodné pre rôzne vekové kategórie, mužov i ženy. Až na pár výnimiek totiž v zime nosíme všetci okolo krku nejaký šál, šatku či buffu. Multifunkčná šatka sa hodí na bežné nosenie namiesto šálu, ale aj na svahy či na ranný džoging. Ochráni ju pred mrazom, pri športe sa šatka tak rýchlo neprepotí a nezapácha ako tunely z umelých funkčných materálov či flísu. A vyzerá fakt dobre.

Môžeš jej vybrať vyslovene zimné modely v podobe teplých dizajnových nákrčníkov alebo v jednofarebných prevedeniach, ktoré sa hodia na šport aj ku kabátu. Ak chceš nákrčník, ktorý môže nosiť po celý rok, aj v lete, máme aj celoročné, jednofarebné modely.

multifunkčné šatky z merino vlny

Pestrý výber nákrčníkov a šatiek nájdete TU.

Ešte stále váhaš, aký darček jej darovať? Vybehni do lesa, prečisti hlavu a hneď v tom budeš mať jasnejšie. Ak si nie si istý veľkosťou, pošli email na jana@froggywear.sk a niečo spolu vyberieme 🙂

Štastné a veselé!

Froggywear.sk