Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog 7 tipov, čo robiť s deťmi cez prázdniny

7 tipov, čo robiť s deťmi cez prázdniny

Letné prázdniny sa rozbiehajú a vy stále premýšľate ako zabaviť deti? Možností je mnoho a v tomto článku môžete nájsť inšpiráciu 🙂 .

Farmy a ZOO

Ak počasie dovolí, navštívte ZOO. Slona alebo žirafu predsa len nevidíme na každom dvore. Deti majú možnosť vidieť naživo rôzne exotické zvieratá, vtáky, plazy a získavajú zážitok na dlhú dobu. Odporúčame napríklad súkromnú ZOO Malkia park.

Alternatívou sú lokálne zvieracie farmy, kde naopak miesto exotiky sledujeme domáce zvieratá. V mnohých je povolený aj priamy kontakt, čo zvyšuje detské nadšenie 🙂 .
Môžete navštíviť napríklad Mini farmu Sidorovo.

Jazerá a aquaparky

Až teplota vyskočí je príjemné schladiť sa práve vo vode. Slovensko, ale aj okolité krajiny, ponúka veľa prírodných jazier a nádrží, kde sa zabavia rôzne vekové kategórie. Zaujímavým miestom pre schladenie sa pod kopcami je napríklad Zlá voda. Prírodné kúpalisko kde voda priamo vyviera je predelené na detskú časť s lavičkou a hlbokú časť pre dospelákov. Samozrejme miest kde sa dá učiť sa plávať, či na pláži stavať hrady a priehrady ja na Slovensku veľa.

Vhodnou alternatívou sú aquaparky s množstvom tobogánov a vodných atrakcií. Nudiť sa nebudú ani rodičia 😀 .

Hrady, zámky a múzeá

Naša krajina je priam hradnou veľmocou. Odhaľujte spoločne tajomstvá minulosti. Detská zvedavosť nemá hraníc a toto je jedna z možností ako ich pozornosť upútať a zároveň niečo nové naučiť. Pozrite si inšpiratívny zoznam hradov a zámkov na Slovensku.

Vyberte sa na huby alebo zbierať bylinky na čaj

Čas strávený v prírode na čerstvom vzduchu nič nestojí a zároveň je na nezaplatenie. Pre deti je to opäť možnosť naučiť sa niečo nové. Ak ich po príchode domov zapojíte aj do prípravy nenáročného jedla či čaju, uvidíte aké budú na seba hrdé a spokojné 🙂 .

Z byliniek si môžete vytvoriť herbár s popiskami. Je to kreatívna a zábavná činnosť. Herbár môžete kedykoľvek vytiahnuť a zaspomínať na tieto pekné momenty.

Rybačka a pozorovanie vtáctva

Ísť s dedom na ryby? O tom sníva snáď každý chlapec. Dovolte im to. Zabaľte do batôžku dobrú náladu, niečo pod zub, nezabudnite na nejakú dobrotu aj pre ryby a dobrodružstvo môže začať.

Rovnako ako chytanie rýb je zaujímavé aj pozorovanie vtáctva. K tomu postačí aj malý domáci ďalekohľad a dedkov zaujímavý (vymyslený) príbeh.

Náučné chodníky

Ideálna forma ako spoznávať rôzne krásy a zaujímavosti našej prírody. Náučných chodníkov máme mnoho. Či pôjdete pešo alebo na bicykloch, je len na vás :). Z vlastnej skúsenosti odporúčam príjemnú prechádzku náučným chodníkom Čutkovská dolina známa – neznáma.

Stanovačka

Samozrejme, môžeme navštíviť niektorý z kempov, ktorých je aj na Slovensku veľa. Sú kempy s bazénmi, s detkými ihraskami. Kempy kde ponúkajú rôzne športové vyžitie alebo sú v blízkosti cyklochodníkov. Každý si vyberie podľa svojich radostí.

Ale niekedy postačí aj oveľa menej. Postaviť stan na záhrade alebo na dvore u starých rodičov a nechať deti „gazdovať“. Ak majú deti záujem a odvahu prespať v stane samé, dovoľte im to 🙂 .

Ako dieťa na takéto aktivity obliecť?

Na teplé letné dni sú vhodné ľahké a priedušné materiály. Ideálne prírodného zloženia. Oblečenie z bavlny, ľanu či merino vlny sú preto častou voľbou.

Z vlastných skúseností odporúčame tenké tričká zo 100% merino vlny. Sú ľahké, tenké, hladké, priedušné. Ak sa dieťa pri aktivite spotí, tričko nechladí a veľmi rýchlo uschne. To platí aj pri vodných aktivitách. Či sa hráte na brehu alebo skúšate paddleboard, komfort nechýba.

Prirodzenou vlastnosťou merino vlny je tiež UV ochrana. Aj deti s pokožkou citlivou na slnko sú chránené a môžu sa venovať svojim obľúbeným aktivitám. Merino body sme chalanom nechávali aj do vody miesto plaviek.

Do lesa je vhodnejšie merino tričko s dlhým rukávom, okrem iného čiastočne ochráni aj pred hmyzom 🙂 .

A čo do takého stanu? Pri stanovaní na záhrade počas dňa si pokojne vystačíte so spomenutými tričkami 🙂 . Ak však máte chuť vyraziť niekam do hôr, teplé merino oblečenie by nemalo chýbať. Vhodné sú napríklad merino sety – tričko s dlhým rukávom a spodky. My podľa potreby a aktuálnych teplôt využívame tenší merino set Pasienok, alebo hrubší merino set. Všetko záleží od prostredia, okolností a tiež od spacáku 😀 .

Dúfam, že sme Vás aspoň trošku inšpirovali a prázdniny si v rámci možností s deťmi užijete naplno.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk