Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Hrabovo – aktívna dovolenka na Liptove po celý rok

Hrabovo – aktívna dovolenka na Liptove po celý rok

Niekde medzi Chočskými vrchmi a turistickými trasami Veľkej a Malej Fatry, len pár minút od centra mesta Ružomberok môžete navštíviť srdce Liptova – Hrabovo.
Krásne prostredie Hrabovskej doliny je ideálnym miestom pre oddych či aktívnu dovolenku počas celého roka. Na svoje si prídu rodinky s deťmi, páry aj jednotlivci.

Vodná nádrž Hrabovo

Najväčším lákadlom je samotná vodná nádrž Hrabovo. V lete ponúka okrem udržiavanej trávnatej pláže a osviežujúceho kúpania medzi stromami aj rôzne atrakcie. K dispozícii je aquazorbing – chôdza po vodnej hladine. Zábava pre všetky vekové kategórie. Alebo požičovňa člnkov – ak si romantik a chceš spraviť dojem, neváhaj. Člnkovanie v tomto prostredí pri západe slnka stojí za to 😉 . V zime jazero ako stvorené pre otužilcov – ľadové medvede ukážte sa 😀 .

Tarzánia Hrabovo

Hneď vedľa nádrže je najväčší lanový park na Slovensku – Tarzánia Hrabovo. Nájdete tu čiernu, červenú, modrú a detskú trasu. Potrebnú výbavu vám požičajú na mieste. Skúsení inštruktori zaškolia a keď bude treba aj pomôžu 🙂 .

Zipline Hrabovo

Súčasťou Tarzánie je tiež Zipline Hrabovo – 300 metrov dlhá lanová dráha ponad jazero. Ak máte radi adrenalín, určite vyskúšajte. Ja som sa, žiaľ, neodhodlala, ale nabudúce to už dám! 😀

Kráľovstvo Hrabovo

Poniže jazera je novovybudovaný zábavný areál – Kráľovstvo Hrabovo, kde sa zabavia hlavne rodiny s deťmi. Každý deň je pre vás pripravený rôzny animačný program, maľovanie na tvár, airsoftová strelnica, súťaže, nafukovací hrad, letné kino a občas aj koncerty 🙂 . Tento rok (2022) je pre návštevníkov pripravená obrovská piesková výstava na tému dinosaury.

Tiež detské archeologické pieskovisko a interaktívne ihrisko. Možno zistíte, že máte doma mladý talent a objavíte nové hobby 🙂 .
Samozrejme nechýba stánok s občerstvením priamo v areáli a obchodík so suvenírmi.
No a čo všetkých láka na návštevu už z ďaleka? Najväčšie ruské koleso na Slovensku. Vstupné na koleso je už zahrnuté v cene vstupenky do areálu (osoba od 3 rokov – 9,90€). Takže ak ste už dnu, môžete sa previezť koľkokrát chcete 🙂 . Z vrchu je nádherný výhľad na celú dolinu.
Pre viac informácií o programe a otváracej dobe určite pozrite stránku: https://kralovstvohrabovo.sk/sk/ladove-kralovstvo-ruzomberok/

Lanovka

Len pár metrov od vodnej nádrže Hrabovo je kabínková lanovka. Funguje celoročne. Vyvezie vás rovno na svahy známeho lyžiarskeho a turistického strediska Malinô Brdo.

Malinô Brdo

Rodinné stredisko ponúka takmer 4km dlhú zjazdovku a v posledných rokoch sa tu objavuje čoraz viac nadšencov skialpinizmu.

V lete je stredisko plné MTB a horských cyklistov. K dispozícii je tiež požičovňa s horskými kolobežkami a motokárami na zjazd dole naspäť do Hrabova. Presne tento typ adrenalínu sa mne osobne páči najviac 😉 .

Občerstvenie:
V doline hneď nad jazerom je bufet s veľkou (krytou) terasou. Pod lanovkou čarovná kaviareň. V okolí je tiež zmrzlina a malé reštaurácie. O jedlo a pitie núdza nie je 🙂 .

Parkovanie:
Prvé (veľké) parkovisko je hneď na začiatku doliny. Pár metrov od Kráľovstva Hrabovo. Niekoľko áut je možné zaparkovať aj priamo pred areálom Kráľovstva.
Druhé (veľké) parkovisko je hneď pod lanovkou, na skok od jazera.

Dolina ponúka veľa možností ubytovania.

 

Froggywear.sk