Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Rímske kúpele Baden

Rímske kúpele Baden

Po aktívnej prechádzke na niektorej z trás v okolí kúpeľného mesta Baden sa môžete vykúpať alebo zrelaxovať v tamojších Rímskych kúpeľoch Römertherme. V škaredom počasí príďte kľudne aj na celý deň, sú otvorené celoročne.

Ja som si s mladším synom chcela vyjsť na neďaleký Pfäffstattner Kögel. Zaujala ma vyhliadková veža, chata Prokshutte, aj ihrisko. Ale horúci slnečný deň a neskorý čas nám neprial motiváciu, tak sme skončili v termáloch Römertherme Baden.

Praktické info:

Vrámci dolnorakúskej karty sem máš 3-hodinový vstup zdarma. Deti do 6 rokov neplatia. Táto ponuka je obmedzená, využiť sa dá v rozmedzí máj až október, presné dátumy pozrieš na stránke karty pri danej atrakcii. V zime treba platiť bežné vstupné, viď cenník Römertherme.

Zaparkuješ napríklad v parkovacom dome, ktorý je len pár desiatok metrov od vchodu. Parking je spoplatnený, cca 50c za 30min. Parkovať sa samozrejme dá aj inde, aj zdarma.

Do skrinky treba 2eurovku, ako zálohu za kľúčik. Inak to funguje asi ako všade. K bazénu nemôžeš brať kočík.

Vnútri je obrovský bazén s hĺbkou odhadom 130cm, rozdelený na viacero častí. Plavecká časť s vodou 26 – 28st. Rekreačná časť 30 – 32st. Po bokoch bazénu sú relaxačné trysky a hríbik. Malý detský bazén s vodou cca 20 až 40cm a fontánkou. Vpravo je výrivka s horúcou vodou. Dva prechody k vonkajším bazénom.

Dostatok lehátok vnútri. Rôznorodé osadenstvo od rodiniek s malými deťmi, dospelých, aj dôchodcov. Spestrenie pre menšie deti je indoor ihrisko – preliezky, šmýkala (neskúšali sme).

Ps. Snažila som sa sem dostať už v lete, ale najprv som netrafila správne kúpele. V centre Baden je totiž verejné kúpalisko, ktoré už cez plot vyzerá perfektne, tak som tam išla ako na hotové. Avšak na pokladni som zistila, že som na zlej adrese. Premiestnila som sa do rímskych kúpeľov, kde som zistila, že majú zrovna 2týždňovú odstávku (pravidelná v lete). Nebolo mi to súdené.

Vonkajšia časť. Bazény sú prepojené zvnútra
Pohľad na plaveckú časť bazéna
Na ceste od auta do kúpeľov

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk