Merino oblečenie pre celú rodinu. Všetky veľkosti a farby skladom 🙂

Úvod Blog Keď komfort podporuje výkon – merino tričká na bicykel

Keď komfort podporuje výkon – merino tričká na bicykel

Merino tričká na bicykel

Cyklistika je vášnivý šport, ktorý si vyžaduje nielen fyzickú kondíciu, ale aj správne oblečenie. Merino tričká sa v posledných rokoch stali obľúbenou voľbou pre cyklistov všetkých úrovní. A to z dobrého dôvodu.

Merino vlna – prírodný zázrak

Merino vlna je známa svojou schopnosťou regulovať telesnú teplotu. V lete chladí, v zime hreje. To znamená, že sa budete cítiť príjemne za každého počasia.

Pri vysokom výkone merino vlna pot rýchlo odvádza od pokožky a tým sa zabráni prechladnutiu.

Taktiež prirodzene zabraňuje množeniu baktérií, tričko tak nezapácha a vydrží dlhšie svieže aj pri intenzívnom používaní.

Vďaka prímesi elastanu sa merinové tričká dokonale prispôsobia každému pohybu tela, čo je pri cyklistike kľúčové.

Cyklotričká z merino vlny vhodné pre ženy, mužov aj deti

Tričká sú vhodné aj na dlhé výjazdy, čo oceňujú hlavne dospeláci, ktorí zvládnu viac kilometrov. Telo sa viac zahreje, spotí a merino tričko udržuje cyklistu v suchu a zároveň udržiava správnu termoreguláciu.

Ženy okrem funkčnosti ocenia aj širokú paletu farebných možností. Každá cyklistka si tak môže zvoliť variantu, ktorá sa jej najviac hodí či už k bicyklu alebo k zvyšku outfitu.

Deti sa zvyknú na bicykli pekne vyšantiť a aj poriadne spotiť. Tričko z merino vlny rýchlo odvádza pot a tak ich udrží v suchu a zabráni nechcenému prechladnutiu.

Cyklotričká z merino vlny môžete nosiť ako základnú vrstvu pod dres v chladnejšom období. Alebo samostatne ako jedinú vrstvu v teplejších dňoch.

Pri správnej starostlivosti o merino vám tričká vydržia aj niekoľko sezón. Zároveň ide o prírodný materiál, šetrný k ekológii.

Ako si vybrať správne merino tričko na bicykel?

Máme pre vás niekoľko možností. V tie najhorúcejšie dni odporúčame tričká alebo tielka zo 100% merino vlny. Sú príjemné, tenučké a funkciu plnia dokonalo.

Pozri napríklad dámske merino tričko Košútka. Voľný strih, príjemne vzdušný, nič neomína, netlačí. Naviac ho využiješ aj na rôzne iné aktivity.

Ak nemáš úplne rada rukávy, máme 2 typy športových tielok. Merino tielko Jahodná s plným chrbátom, alebo merino tielko Malinová s vykrojeným chrbátom. Pre pánov máme tielko Beckov s plným chrbátom.

Na vážnejšie cyklo potulky odporúčame tričká s prispôsobeným strihom a prímesou elastanu (95% merino vlna + 5% elastan). Tričká sú mäkké a príjemne pružné. Strih je na telo, dokonale sa prispôsobí akejkoľvek postave a pohybu na bicykli. Ani pri predklone nevyskočí a kríže sú stále chránené.

S krátkym rukávom máme pre dámy merino tričko Bebrava a pre pánov merino tričko Bodrog.

Na chladnejšie obdobie sú vhodné cyklo tričká s dlhým rukávom a stojačikom na ochranu krku. Pre dámy je to merino tričko Latorica.

Pre pánov merino tričko Laborec.

Ak hľadáte funkčné a pohodlné oblečenie na bicykel, merinové tričko je skvelou voľbou. Jeho jedinečné vlastnosti z neho robia ideálneho spoločníka na každej vašej cyklistickej výprave.

A aby sme neostali len pri bicykloch, naše merino tričká sa hodia aj na iné športy s kolesami. Motosport je pre mnohých obľúbeným relaxom a skvelé vlastnosti merino vlny sa dostávajú čoraz viac do pozornosti aj pri takýchto aktivitách.

Či už v teplejších dňoch alebo v chladných dňoch pod kombinézu.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk