Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Malokarpatským chotárom s drobcom v nosiči

Malokarpatským chotárom s drobcom v nosiči

Kým ja riešim všetko okolo obchodu, naši chalani trávia väčšinu času spolu s maminou. Počas voľných dní síce výletujeme všetci spoločne, ale už nejaký čas sme sa pohrávali s myšlienkou spraviť si oddelený program.

Chalani tak nemusia byť viazaní jeden na druhého. Predsa len, každý z nich má svoje maximum niekde inde 🙂 .

Janka ide s Erikom na bicykel k Dunaju. Má dosť energie aj za piatich, je potrebné ho trošku vyšťaviť. Ja beriem Patrika do nosiča a teším sa na ďalšiu pánsku jazdu typu – otec a syn 😀 .

Môj skvelý plán bol ísť vlakom smer Bratislava – Železná studienka a odtiaľ kráčať po svojich. Plán však zlyháva v momente keď nestíham prípravu a vlak nám pred nosom odišiel. Mamina je naša záchrana! Vzala nás autom na Peknú cestu, kde sme sa rozdelili.

Pekné veľké ihrisko hneď na začiatku sme samozrejme nemohli obísť. Vysmiaty Patrik sa dožadoval otestovať najväčšiu šmykľavku. Vyskúšali sme, zvládli sme. Sme predsa parťáci. A však je potrebné dávať veľký pozor aby sa drobec „nevyklopil“.

Na ihrisku sme sa zdržali asi 40 minút. Občerstvenie v podobe banánu, keksíku a limonády padlo vhod.

Patrik ide do nosiča a konečne začíname našu chlapskú túru 😀 . Hneď na začiatku cesty máme prvú atrakciu: balvany obrastené machom ako z rozprávky o troloch.

Niekto sa tu poriadne vyhral, keď na kamene ešte aj pníky pekne poukladal. Pri troche fantázie si môžeme predstaviť škriatkov alebo iné rozprávkové zvláštnosti a porozprávať deťom príbeh 🙂 .

No a neobišli sme ani vyhliadkovú plošinu. Ak si vezmete mini ďalekohľad môžete mať šťastie na nejaké to zvieratko 🙂 .

Domov som opäť plánoval ísť vlakom, ale zase sa nepodarilo. Chýbalo nám doslova pár sekúnd aby sme stihli náš vlak 😀 . Áno, zachránila nás mamina a na hlavnú stanicu prišla po nás.

Trasa: Horáreň Pekná cesta – Krásny vrch – Dieliky – Rozhľadňa pod Bratislavským Drieňovcom – Tri duby – Kamzík – BA hlavná stanica.

Čo môže byť v okolí danej trasy pre deti zaujímavé? Veľké ihrisko. Netradične uložené kamene. Vyhliadková plošina. Turistická rozhľadňa na Americkej lúke a neďaleko bunkre z 1. svetovej vojny.

Celý výlet som mal na sebe nosič značky Sestrice. Patrik sa niesol na chrbte. Pre mňa to bolo fajn celkovo kvôli ťažisku. Naviac som mal voľné ruky a drobec si po ceste fajne pospal.

Patrik mal na sebe:
– merino body Bacúch
– merino set Dubovec
– merino mikina Beniac
– nepremokavá bunda
– softshellové gate do suchej zimy
– hrubé ponožky
– palčáky

Doplnková výbava:
– občerstvenie (toasty, keksíky, banán, limonáda)
– kinder postavičky (ak by sme našli geokeshku)

Ja som mal na sebe:
– merino tričko Kriváň
– merino tričko Liesek
– merino nákrčník Sitina
– fukerka Froggy (pripravujeme, testujeme)
– šiltovka
– rukavice

Doplnková výbava:
– ľadvinka
– voda
filter na vodu (viacmenej pre zábavu)
– malý ďalekohľad
– malú lekárničku (s deťmi nikdy nevieš)
– malý skladací dáždnik (keby náhodou)

Froggywear.sk