Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Merino vlna, ktorá nepichá – tričko Poltár a Poruba

Merino vlna, ktorá nepichá – tričko Poltár a Poruba

merino vlna, ktorá nepichá

Laik sa na to pozrie takto: vlna ako vlna, 100% a 100%, približne rovnaká gramáž. Vidí rozdiel iba vo farbe a cene. Porovnávať materiály látok v online svete je naozaj ťažké. Ktorá je tá merino vlna, ktorá nepichá?

Ako to však prebieha offline?

Napríklad aj takto: Minule prišiel ku nám do dielne chlapík z hostingovej spoločnosti a na konci stretnutia chcel aj tričko. Po úvodných otázkach aký druh by chcel, mu meriam obvod hrudníka na zistenie veľkosti.

“No chcel by som s krátkym rukávom na leto.”

Ukazujem mu štandardný typ tenkého českého merina, ktoré predávame už 3 roky a ľudia sú s ním spokojní. Farby sú tiež štandardné: krémová, červená, tyrkys modrá a čierna.

Alebo tu máme super jemné z Talianska v limetkovej alebo zelenej, dodávam.

“Ale to nie je merino, však?” Pousmejem sa nad typickou reakciou a dodávam, že my nič iné okrem merina nemáme, česť syntetickým návlekom. Tričko totiž vyzerá a po ohmataní aj pôsobí ako klasické bavlnené tričko. Jemné merino neznamená, že kratšie vydrží, alebo že by bolo priesvitné. Myslí sa tým hrúbka vlákna, v tomto prípade 16.5 μm, čo znamená najmenej pichľavá a najjemnejšia vlna na trhu vôbec.

Asi nemusím prezrádzať, pre ktoré sa rozhodol. Tričko Poltár bolo jasnou voľbou.

merino vlna, ktorá nepichá
merino vlna, ktorá nepichá

Patríte medzi merino nováčikov? Nikdy predtým ste ho v šatníku nemali a idete to skúsiť prvý krát? Počuli ste, že je to super?

Rozhodovať sa budete najskôr podľa ceny a farby, prípadne podľa odporúčania známeho. Na internete sa podľa iných kritérií ani rozhodnúť nedá. Jedine, že by tričko mal už váš kolega alebo kamarátka a viete, že chcete to isté. Prípadne ste si objednali vopred vzorkovník a rozdiel medzi merino úpletmi ste pochopili na prvý dotyk 🙂

Prečo by si si mal chcieť doplatiť pár eur za tričko Poruba a Poltár?

  • merino vlna, ktorá nepichá ani tie najcitlivejšie pokožky
  • pevnejší hladký materiál, ktorý ani náznakom nevyzerá ako vlna
  • top kvalita z Talianska (talianska móda hýbe svetom. okrem známych návrhárov majú veľkú koncentráciu výrobných závodov, kde tkajú a pletú materiály)
  • týmto darčekom nič nepokazíte
  • účel splní každé merino približne rovnako. Ťažko opisovať teda hlavný rozdiel. To je niečo, čo je najlepšie vyskúšať na vlastnej koži. Je to ako India. Raz zažiť je viac ako 1000x počuť a čítať.

Tričká si možno objednať klasicky cez náš obchodík, doba výroby spolu s dodaním je max do 4 prac.dní.

Dámska Poruba s krátkym rukávom

Pánsky Poltár s krátkym rukávom

UPDATE: už aj v tmavomodrej!

 

 

Froggywear.sk