Už si videl náš posezónny VÝPREDAJ?  Doprava zdarma 🙂

Úvod Blog Mikina zo 100% merino vlny – prečo je kráľovnou medzi funkčnými mikinami?

Mikina zo 100% merino vlny – prečo je kráľovnou medzi funkčnými mikinami?

Termo mikiny z merino vlny

Exkluzívny nadčasový kúsok, ktorý by nemal chýbať v tvojom šatníku, ak si náročný jedinec, ktorý si potrpí na tie nakvalitnejšie materiály a nekompromisnú funkčnosť. Presne to je mikina zo stopercentnej merino vlny. Pre pánov i dámy.

Chladnejšie počasie má svoje čaro. Sychravé popoludnia, ktoré po náročnom no nádhernom horskom treku stráviš vo vyhriatej horskej chate. Chlad ti príjemne zalieza pod nechty a skrehnuté prsty si roztápaš o horúci hrnček s čajom…vonku je všetko farebné…

My toto ročné obdobie milujeme. Aj preto, že nie je nič lepšie ako sa počas nečasu zachumlať do mäkkučkej, hrejivej, príjemnej mikiny, ktorá ochráni svojho nositeľa pred akýmkoľvek vrtochom počasia.

Poznáme mikinu, ktorá v tom absolútne vyniká a mať ju na sebe v takýchto chvíľach je jednoducho TOP.

mikiny z merino vlny

Sedel si niekedy v nadupanom Mustangu GT a cítil naplno pod kapotou všetky jeho kone? To jemné pradenie motora plné netušených výziev, to okamžité zrýchlenie, keď zľahka pritlačíš na plynový pedál…

Nie, nepreskočili sme na auto-moto vlnu ani nám nepreskočilo. V tomto článku ti však chceme predstaviť mikinu, ktorá má päťhviezdičkové kvality a nad priemerom vyniká asi tak, ako spomínané Gétečko na parkovisku medzi škodovkami (nič proti škodovkám 🙂

Je to exkluzívna mikina zo 100%-nej merino vlny. Bez žiadnych prímesí alebo kombinácie materiálov.

Trúfame si povedať, že materiálom, dizajnom a funkčnosťou je hotová chuťovka pre skutočných fajnšmekrov a kráľovnou medzi funkčnými mikinami. Poďme sa na ňu pozrieť zblízka.

mikiny z merino vlnyNaše mikiny zo stopercentnej merino vlny pre pánov i dámy neobsahujú žiadne syntetické ani iné prímesy. Stopercentná merino vlna je zárukou prvotriednej kvality a prvotriednej funkčnosti. Tí z vás, ktorým je merino vlna a jej funkčné vlastnosti dôverne známe, vedia, čo to znamená. Jednoducho „best of the best”.

Zároveň sa však nemusíš báť, že by ťa mikina kvôli absencii prímesí škriabala alebo bola na dotyk drsná. Práve naopak, mikina je ušitá z nadýchaného, ultrajemného vlneného úpletu, ktorý je neskutočne príjemný na dotyk.

mikiny z merino vlnyNaše mikiny sú výnimočné aj svojim dizajnom – zvonku je hladký merino úplet a zvnútra mäkkučký chlpatý merino flís. Áno, naozaj ide o 100%-né zloženie merino vlny. Jeho výrobca to dotiahol do dokonalosti! Sami sme boli prekvapení, keď sme objavili tento materiál a okamžite sme sa doň zamilovali.

Vzhľadom na pomer cena/výkon je pri tomto exkluzívnom špičkovom materiále cena za naše mikiny ešte rozumná. 🙂 Mikiny s týmto unikátnym zložením na trhu jednak nie sú dostupné a tie čo sú (obvykle s prímesou syntetiky), bežne stoja ďaleko viac. Fajnšmekri však vedia, za čo si „priplácajú.”

merino mikina

Dámska i pánska mikina zo stopercentnej merino vlny má všetky vynikajúce termoregulačné, hrejivé, antibakteriálne vlastnosti, ktoré od merino vlny očakávaš a skvelo odvádza vlhkosť. Nezradí ťa za žiadnych okolností a môžeš sa na ňu spoľahnúť, že ti poslúži celoročne ako teplá stredná vrstva.

Má predĺžený zadný diel, takže ti nehrozia holé kríže a nachladnutie ani pri dlhšom akčnom pobyte v teréne.

merino mikiny

Máme jednoducho radi multifunkčnosť, teda to, keď sa dá jedna vec využiť na viacero príležitostí a nepotrebuješ na každú príležitosť nový kúsok. A presne to tieto dámske a pánske merino mikiny spĺňajú.

merino mikiny

Pánska Mikina Vernár zo stopercentnej merino vlny pre pánov sa hodí nielen na turistiku a cestovanie, ale vďaka svojmu športovo-elegantnému strihu a decentnému odtieňu melírovanej sivej aj na bežné nosenie, do práce či na stretnutia. Nie, nebudeš pôsobiť ako by si si do kancelárie odskočil zo svahu. 🙂

Pre dámy je mikina Čertovica zo stopercentnej merino vlny vďaka svojmu strihu aj odtieňu melírovanej sivej tiež exkluzívnym nadčasovým kúskom v šatníku, ktorý vynosia k rifliam, legínam aj ku goretexovým nohaviciam. Budeš vyzerať šik cez víkend na turistike aj v pondelok v práci či v utorok na káve s kamoškami. A garantujeme ti, že tvoja polovička ti ju bude minimálne závidieť.

A navyše, sivý melírovaný odtieň pánskej i dámskej mikiny má jednu super výhodu – nevidno na nej fľaky, takže ak si ju náhodou zababreš dopoludnia na horskej chate, večer ju môžeš v pohode vyvenčiť ešte s kamarátmi na pive alebo na káve a na druhý deň vziať do práce.

S kapucňou alebo bez?

Môžeš sa rozhodnúť medzi variantom s kapucňou (pre športovejšie typy) alebo so stojačikom (čo je univerzálnejší model -chameleón, ktorý vynosíš rovnako v mestskej džungli aj na hrebeňoch hôr či na palube preklímovaných lietadiel smerujúcich na opačný koniec zemegule). Je to vecou tvojho vkusu.

Farba lemovania?

Rovnako to, či chceš variant mikiny s pružným farebným lemovaním na kapucni, vreckách a zápästí vrátane dierky na palec a po celom obvode trupu, kde plní aj funkciu sťahovátka, čiže pod mikinu ti nebude podfukovať vietor.
Ak áno, môžeš si vybrať z viacerých farebných odtieňov.

Tohtoročná novinka!

Ak chceš niečo decentnejšie a menej športové, tento rok máme NOVINKU – verziu bez lemovacích gumičiek.

Pánska mikina Minčol a dámska mikina Magurka tak pôsobí totálne neutrálne, takže ju zladíš absolútne so všetkým a ku všetkému a navyše je ešte aj lacnejšia, čo je výhoda ak chceš predsalen ušetriť nejaké to euro a zároveň si dopriať top funkčný kúsok do svojho šatníka.

mikiny z merino vlny

Obidva druhy merino mikín nájdeš na webe: Mikiny z merino vlny.

Froggywear.sk