Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Obavy z prepoteného trička? tvoj problém vyrieši merino tričko

Obavy z prepoteného trička? tvoj problém vyrieši merino tričko

Merino oblečenie Froggywear na bežné nosenie

Aj ty si si myslel, že oblečenie z merino vlny je primárne určené pre športovcov a cestovateľov či turistov? Že je výlučne vhodné na nejaké aktivity alebo do určitých špeciálnych podmienok a škoda ho „ničiť” na bežné nosenie? Omyl.

Dá sa tričko z merino vlny nosiť aj na bežné príležitosti, nielen na hory či na šport? Túto otázku nám kladiete pomerne často, tak sa na to poďme pozrieť.

Hlavný dôvod, prečo niektorí jedinci nosia merino iba na špeciálne príležitosti (turistika, cestovanie, šport) nie je ten, že by sa v každodennej realite nosilo zle. Ale ten, že kúsky z merino vlny s unikátnymi funkčnými vlastnosťami majú vyššiu cenu než bežné tričká, povedzme z bavlny. Práve pre svoje unikátne funkčné vlastnosti. A keďže za ne ľudia zaplatia viac, viac si ich šetria a je im ľúto nosiť merino „len tak” každodenne.

Faktom však zostáva, že tričká z merino vlny sa nosia veľmi príjemne aj v bežnej prevádzke, napríklad do práce, na prechádzku so psom či potulky po byte. My nosíme merino vecičky sedem dní v týždni, piatok i sviatok.

Nezáleží na tom, či sme na turistike, na vychádzke s deckami, na lyžovačke alebo na oslave narodenín u babky na Orave. Dokonca v merino vlne aj spíme. Jeho nosenie je totiž prudko návykové a keď si naň a jeho komfort zvyknete, len veľmi ťažko sa „presedláva” na niečo iné. Prečo?

tričko z merino vlny

1. Človek sa v ňom cíti ako vo vlastnej koži. Lebo unikátnou vlastnosťou merino vlny je termoregulácia.

A tú ocení každý, počnúc bábätkami a končiac staršími ročníkmi. Merino vlna sa dá nosiť fakt celoročne, záleží od gramáže vlákien – do treskúcej zimy, kedy dokonalo hreje, ale aj do horúčav, keď zabraňuje prehrievaniu.

Je na tebe, či si vyberieš univerzálne celoročné tričko, ktoré môžeš v lete nosiť ako jedinú vrstvu alebo skôr uprednostníš hrubšie vlákna do chladnejšieho počasia. Prípadne oboje.

2. Zbohom zápach! Asi nikomu z nás nevonia prepotené tričko.

Niektorým naozaj netreba veľa a lejú sa z nich potoky, predovšetkým horkokrvné typy o tom vedia svoje. Stačí, že spoza mraku vykukne prvé jarné slnko, teploty sa začnú šplhať k dvadsiatke a je vymaľované.

Tento nie príliš lichotivý jav sa vyskytuje prevažne u mužov, no ani nežnejšiemu pohlaviu, predovšetkým ak sú tehotné, po pôrode či v prechode, nie je cudzí. Merino vlna je však jedinečná v tom, že nesmrdí a to ani pri intenzívnom nosení. Je totiž prirodzene antibakteriálna, čo znamená, že sa v nej nemnožia baktérie, ktoré sú zodpovedné za nepríjemný zápach.

3. Znesú ho aj citlivky.

Merino vlna je výlučne prírodný materiál, preto je absolútne ideálny aj pre citlivú pokožku. Daj si však pozor na to, že nie je merino ako merino.

Nie každá odevná značka či výrobca uvádza hrúbku vlasu, hoci práve od nej závisí, či má materiál tendencie pokožku podráždiť alebo nie. Rovnako ako to závisí od úpletu.

Aj tá istá hrúbka vlákna pri inom spôsobe pletenia materiálu môže na dotyk pôsobiť inak. Naše tenké celoročné tričká zo stopercentnej merino vlny majú hrúbku vlasu 16,5 mikróna, ide o vlnu typu superfine, teda veľmi jemné vlákno vhodné aj pre tú úplne najcitlivejšiu pokožku.

4. Tričko z merino vlny môže byť nadčasový multifunkčný kúsok v šatníku.

Takzvaný must have, s ktorým zladíš naozaj všetko. Ocenia ho najmä minimalisti. Áno, roky bolo zaužívané, že funkčné merino kúsky sa vyrábajú len na šport ako prvá vrstva, v designe, ktorý sme radšej skrývali pod ďalšími vrstvami.

Takže navliecť si na seba čosi také do práce by vyzeralo prinajmenšom divne…Trendy však idú vpred aj v tejto oblasti a aj my sme práve preto do ponuky zaradili kúsky na akúkoľvek príležitosť. Nehľadaj u nás žiaden čisto športový štýl s krikľavým prešívaním. Naše tričká z merino vlny sa pýšia širokou paletou farebných odtieňov, aby si medzi nimi našiel svojho favorita naozaj každý.

Pri tričkách šijeme dva typy strihov – športový a ležérny. Samozrejme, záleží od tvojich preferencií, ale vo všeobecnosti naši zákazníci na bežné nosenie uprednostňujú ležérny, voľný strih a na šport obtiahnutejší slim fit s raglánovým rukávom. Pri pohybových aktivitách, kde sa veľa potíš, je lepšie, ak máš tričko tesne priliehajúce k telu kvôli odvádzaniu potu. Pri bežných činnostiach si vystačíš aj s ležérnym strihom.

Ak váhaš, ktoré merino tričko je vhodné práve pre teba z hľadiska hrúbky vlákien, strihu a pod, sme tu pre teba. Pošli nám e-mail alebo nás kontaktuj cez Facebook a radi tvoju dilemu rozlúskneme.

Froggywear.sk