Už si videl náš posezónny VÝPREDAJ?  Doprava zdarma 🙂

Úvod Blog Sme tím: Ja šijem a on mi do toho kecá

Sme tím: Ja šijem a on mi do toho kecá

Froggywear Dachstein

V tomto poste mám takú malú potrebu vyjadriť, prečo sa všade pri písaní facebook príspevkov alebo v článkoch vyjadrujem v množnom čísle. V článku o tom, ako firma prežila vianočný nápor som vlastne priznala, že všetky produkty som šila sama a zatiaľ nemám výpomoc. Napriek tomu, ak hovorím o firme ako takej, píšem vždy v množnom čísle, pretože sme tím.

Tomáš je toho súčasťou.

Keď sme sa spoznali, na prvom rande mi prezradil, že je predavačom v turistickej predajni. Ja som sa priznala, že šijem merino a snažím sa budovať vlastnú značku. Nejako ho táto informácia neprekvapila, aspoň sa vtedy tak tváril. Na druhom rande sa priznal, že aj on vie šiť a že na pobočke skracuje nohavice, ale v repertoári má aj komplikovanejšie veci. Pár mesiacov na to mi potom povedal, že keď som povedala, že šijem merino, tak sa čudoval, či dobre počuje. Ako outdoorový nadšenec a maniak do tuningu svojho vybavenia bol vtedy šokovaný, ale vôbec to nedal najavo.

Na začiatku sme iba randili a neriešili iné, ale potom do toho začal zabŕdať, vymýšľal všakovaké spôsoby, ako Froggywear nakopnúť. Tomáš je strašne ukecaný. Na veľa tém, o ktorých neviem nič, mi dá hodinovú prednášku o tom, ako to funguje. Nakoniec to zaklincuje tým, že on sa v skutočnosti v ničom nevyzná. Niekedy mám pocit, že v minulom živote pojedal encyklopédie.

Výsledky nášho snaženia sa po pár mesiacoch dostavili.

Sme tím.

Síce mi stále prizvukuje, že ja to tu všetko odmakám, on je môj konzultant vo všetkých oblastiach a schvaľuje moje rozhodnutia. Bez jeho podpory by som bola iba škrečok v klietke, ktorý sa naháňa a vlastne nevie za čím.

Ja šijem, ale ON je ten, ktorý musí riešiť prečo to zrazu nešije, zadrháva sa, prečo ma bolí krk, prečo ihla nechytí očko, prečo sa trhá niť.

Froggywear

Ja mám síce vodičák a šoférujem, ale on udáva kam pôjdeme, kde je to ako náročné a počasie na horách má pod palcom on. Keď som na jar chodila ešte do práce, dbal na to, aby sme sa cez víkend venčili niekde na horách.

dsc_3360Keď to v lete začalo gradovať, boli sme na horách ešte častejšie. ON ma dokopal k plánovaniu práce, k oddychu. Občas sme trochu zmokli, občas sme sa spotili, ale nakoniec sme vždy skonštatovali, že nám to padlo vhod a s čistou hlavou sa potom lepšie pracuje ako keď je človek vyhorený skôr, ako vôbec začal.

dsc00484

Do Rakúska sme začali chodiť častejšie ako na Slovač. Takéto scenérie doma nemáme 🙂

dsc00750

Keď má zákazník komplikovanú požiadavku, s ktorou si neviem rady, ON je ten, od koho si pýtam radu. Keď vymýšľam nový produkt, ON je ten, kto mi naznačí prípadný zádrhel. Keď som už začala niečo vyrábať a predávať to cez e-shop, ON je ten, čo pracoval 9 rokov v tejto oblasti a od koho si pýtam radu, keď neviem čo ďalej.

Sama by som sa na Wildspitze určite nevybrala. On vybral mačky, vzal lano a ďalšie železo. Bol to síce môj nápad, ale vďaka nemu sa zrealizoval.

dsc01008

Keď sme šľapali na vyhliadku Diavolezza, bol to ON, čo zase ťahal svoj ďalekohľad s ťažkým statívom. Bolo celkom cool, keď sme potom vďaka tomu mohli sledovať týpkov ako šlapú na Piz Bernina alebo ďalší schádzajú po ľadovci. Dokonca sa pristavovali aj cudzí ľudia, ktorí sa chceli kuknúť 🙂

dsc01128

Keď robíme povinnú fotku na Facebook, samozrejme ON je ten, kto stláča samospúšť a uteká od statívu na miesto činu.

dsc01380

Dbá na to, aby som netrávila čas tým, čím nemusím. Odladil spomalený počítač, nainštaloval mi linux a nakoniec ho musel aj tak rozobrať, keď som si čistila monitor a vyskratovala ho. Kúpou nového notebooku som sa nezaoberala. ON si lámal hlavu, vyberal, nakoniec sa ma spýtal, či môže byť. On prehodil disky a fungovala som ďalej. Táto epizóda sa udiala v polke novembra, kedy bolo maximum objednávok, takže dovoliť si byť týždeň bez notebooku by bola celkom odvaha.

dsc_0027

ON súhlasí, keď poviem, že musíme spraviť pre fanúšikov vianočnú fotku a program na horách prispôsobiť tomu, že zo všetkého potrebujeme nejaký výstup alebo marketingový materiál.

sme tím

Našťastie ježiško ma vyslyšal a priniesol ultraľahký karbonový statív, takže hore už ťahá len ten a ďalekohlad mu zatrhnem, keď má byť škaredé počasie 😉

Froggywear

Trávime hodiny “poradami v teréne”. Preto na hory s nami ani nikoho nevoláme, lebo my pracujeme stále aj tam a iným by sme asi liezli už na nervy. Tam vzniká väčšina nápadov, myšlienok a tam sa všetko formuje.

Chodí na poštu s balíkmi a ešte donedávna robil aj faktúry. Faktúry som preventívne nahradila inteligentným pluginom priamo z e-shopu, takže som mu vzala job, za čo bol nešťastný. V novembri, keď ich bolo vyše hlavy sa mi samozrejme poďakoval.

On mi do všetkého kecá, lebo väčšinou sa ho pýtam na názor a potrebujem, aby mi niekto rozhodnutie odobril. Keby bolo všetko na mne, tak asi nespávam a šaliem. Takže asi toľko.

A že prečo ešte nezačal šiť tie tričká? Merino úplety sa naťahujú a robia si čo chcú. Nevie ich skrotiť. Má radšej membránové a tvrdé materiály, od ktorých už vie, čo čakať.

Komentáre (1)

Comments are closed.

Froggywear.sk