Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Tip na víkend v Rakúsku – Kemp Pusztasee

Tip na víkend v Rakúsku – Kemp Pusztasee

Kemp Pusztasee

Andau –  len 50 km od hraníc. Až 3 v 1- nom. Vyskúšaj si kemping, kúpanie aj bajkovačku. Ak vyrazíš v piatok po práci, už o hodinu sa môžeš kúpať na miestnom štrkovisku.

Samotný kemp býva cez víkend plný, tak si svoje miesto radšej rezervuj dopredu. Veľkorysé miesta (niektoré aj v tieni), čisté sociálky a kúpanie priamo pri kempe. Priezračná voda, zo začiatku plytšia – aj pre menšie deti, v strede jazera hlbšia –  ideálna na skákanie. Na neveľkom jazere sú umiestnené 3 plávajúce pontóny (jeden zo šmýkalou rovno do vody) môžeš si zaskákať alebo len tak leňošiť. Bádatelia môžu doplávať alebo dopádlovať na ostrovček. V areáli mysleli aj na deti, nájdeš tu veľké kryté pieskovisko, lanovú vežu na lozenie, vodnú pumpovačku, trampolíny, húpačku aj preliezky.

Kemping Andau

Ak si zobral bicykle, choď ich kľudne prevetrať na 22 km dlhý okruh.
Priamo z kempu vyrazíš po cyklochodníku do dediny Tadten, odtiaľ už ťaháš asfaltkou po Tadten Dammweg cez polia smerom na Maďarsko. Po ceste máš vyhliadkovú vežu, deťom sa určite budú páčiť lokálne kravičky, ako si sami čapujú vodu 🙂 .

Cyklo Andau

Priamo pri hraniciach s Maďarskom je drevený ,, Brücke von Andau“ alebo ,,1956-os emlékmű“, dá sa prejsť na druhú stranu aj k pohraničnej veži. Vedie tadiaľto aj cyklotrasa ,, Iron Curtain Trail“. Naspäť do kempu sa vraciaš priamo od mosta, druhou paralelnou asfaltkou medzi poliami, cestou máš ešte dve ďalšie rozhľadne.

Cyklo Andau

Ak ti po bajkovačke vytrávilo, zbehni do reštaurácie pri kempe (pizza, hambáče alebo aj stejky a ryby).

laura froggy vizitka
Froggywear.sk