Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog 8 dôvodov, prečo aj ty zatúžiš po legínach z merino vlny

8 dôvodov, prečo aj ty zatúžiš po legínach z merino vlny

Legíny – najžiadanejší kúsok merino oblečenia pre ženy. Vynovený minimalistický dizajn v kombinácii s príjemným strečovým materiálom. A tu je 8 dôvodov, prečo by sa mali stať neoddeliteľnou súčasťou aj vášho šatníka.

Pre mňa osobne sú legíny kúskom oblečenia, ktorý zo skrine vyťahujem najčastejšie. Nosím ich prakticky neustále. Preto je asi úplne logické, že legíny jednoducho museli byť súčasťou našej ponuky funkčného oblečenia.
Navyše o legíny z merino vlny bol vždy enormný záujem a aktuálne máme pre vás dva modely.

1. Keď jedny nestačia!

Chceli sme, aby boli naše legíny skutočne legínami a nie pančuškami ani kúskom oblečenia, s ktorým sa budete pri obliekaní trápiť ak nebudú dostatočne pružné.
V podstate, vývoj alebo upgrade každého produktu u nás prechádza náročnými kritériami nás samotných. Lebo za tým produktom stojíme a má vám uľahčiť život. Výber vhodného materiálu je pre nás absolútne kľúčový a úprimne, hľadanie dodávateľa vhodnej látky nám dá vždy zabrať.

Aktuálne máme v ponuke tenšie merino legíny Lomnica  a hrubšie merino legíny Brestová. Obidva modely majú vysoký podiel merino vlny a zároveň sú dostatočne elastické a pohodlné pri akomkoľvek pohybe.

2. Prírodný produkt

O merino vlne sme už čo-to popísali, faktom však ostáva, že legíny sú vďaka merino vlne priedušné a zabezpečujú výbornú termoreguláciu v teple aj v zime. Navyše ostávajú bez zápachu aj po viacnásobnom použití.

3. Inovovaný strih – aby ešte dlhšie vydržali

Sama na sebe viem, že legíny pre svoju pohodlnosť a univerzálnosť patria medzi „najvyťaženejšie” kúsky v šatníku. A keď má niekto vrtuľu v zadku, samozrejme, že takéto oblečenie tiež podlieha určitému opotrebovaniu v istých partiách. Práve preto, aby vám legíny vydržali čo najdlhšie, stredovú vsadku medzi stehnami sme spravili bez švov. Švíky sa už nebudú o seba trieť a prípadné vydretie sa tým minimalizuje.

4. Štandardný alebo zvýšený pás

Naše legíny nemajú v páse gumu, ale hladké sedlo, ktoré sa prispôsobí telu. Či sedíte, beháte alebo robíte kotrmelce, žiadne omínanie nehrozí 🙂 . Pri obidvoch modeloch si môžete zvoliť štandardnú výšku pásu, alebo zvýšený pás. Vyšší pás neprekáža ani rastúcemu brušku v čase očakávania dieťatka.

5. Aj s praktickými vreckami

Pri návrhu strihu našich merino legín sme mysleli aj na praktické úložné priestory v podobe hlbších vreciek na mobil, kľúče či vreckovky. Ocenia ich najmä tie z vás, ktoré v legínach budú venčiť psa či väčšie dieťa a nechcú so sebou ťahať zakaždým kabelku či ruksak. Minimalistky však môžu zvoliť verziu bez vreciek.

6. Sú multifunkčné

Na rozdiel od spodnej vrstvy (spodkov) sú totiž univerzálne. Môžete si ich obliecť na trekovanie do Himalájí rovnako ako na venčenie psa či kočíkovanie bábätka po sídlisku. Na zimnú turistiku do Malých Karpát aj na vianočné trhy. Môžete ich nosiť ako vonkajšiu vrstvu samostatne, či k sukni.

Poslúžia tiež ako pyžamo na stanovačke, počas prespávania kdesi na vysokohorskej chate, a zároveň aj ako spodky pod nepremokavé membránové nohavice (pozor, samotné merino legíny nie sú nepremokavé).

7. Nie len čierne

Tento rok máme model Brestová okrem čiernej aj v dvoch modrých odtieňoch.

8. Flexibilná dĺžka

Materiál našich merino legín je strečový nielen do šírky ale aj do dĺžky, to bolo tiež jedno z kritérií pri výbere materiálu. Vďaka tomu sa legíny pohodlne prispôsobia chôdzi aj iným pohybom.

Dĺžka nohavíc vo veľkosti S-M je prispôsobená štandardnej dĺžke nôh pri výške 170-175cm centimetrov. Ak však potrebujete legíny predĺžiť, alebo naopak skrátiť, je to možné 🙂 .

Merino legíny Lomnica

Viac vlny – viac prírody
Stavili sme na vysoký podiel vlny. Legíny Lomnica v zložení 95% merino vlna a 5% elastan ťa dostatočne zahrejú aj pri trocha nižšej gramáži. Sú príjemne mäkké a výborne sa prispôsobia tvojej postave.
Vďaka elastanu (ktorý tvorí osnovu úpletu) sú dostatočne pružné a môžeš ich použiť na akékoľvek športové aktivity, alebo len tak na prechádzku.

Univerzálna čierna
K najžiadanejším farbám nepochybne patrí čierna. Zoštíhľuje, je ľahko kombinovateľná s inými kúskami v šatníku a nevidno na nej špinu (ocenia najmä mamičky na materskej alebo outdooristky, či milovníčky kempovania 🙂

Merino legíny Brestová

Ide o hrubšiu verziu legín Lomnica. Rovnaké zloženie 95% merino  a 5% elastan, ale o niečo vyššia gramáž – až 290g/m2. Príjemne mäkké a strečové, využiješ ich od neskorej jesene až do jari.
Tento model máme aktuálne v troch odtieňoch a to klasická čierna, temná modrá a tmavá modrá 🙂

Naše merino legíny skrátka robia našich zákazníkov šťastnými…

…a tým pádom aj nás 🙂 A čo je viac?

Prinášame Vám stále nové a nové modely aj na základe Vašich požiadaviek  a vieme, že Vaše srdiečko už dlho piští po merino legínach. Prečo si teda nesplniť malý sen a neobohatiť svoj šatník o tento fantastický funkčný kúsok?

Objednávaj teraz:)

Froggywear.sk