Vyber si z množstva farieb! Všetky veľkosti skladom pre celú rodinu. Doprava zdarma od 49 Eur.

Úvod Blog Dolnorakúska karta? To je Dolné Rakúsko za facku

Dolnorakúska karta? To je Dolné Rakúsko za facku

Dolnorakúska karta

V tomto článku ti prezradíme, ako dokážeš spoznávať národné parky, hrady, kúpaliská a ďalšie atrakcie v Dolnom Rakúsku a zároveň ušetriť stovky eur.

Rakúsko bolo dlhú dobu považované najmä za tranzit cestou k moru alebo za miesto, kam sa chodí nakupovať kvalitnejšie potraviny. Hoci ju Slováci stále nevnímajú ako typickú dovolenkovú destináciu, je ideálnou voľbou na akčné predĺžené víkendy. Úžasná príroda, vysoká životná úroveň, kvalitné služby. A to všetko tu hen čo by kameňom dohodil.

Nás Rakúsko dostalo tým, že je tu stále čo robiť – už len pre malé deti je na každom kroku kvantum zábavy, dokonca aj na vrchole pri hornej stanici lanovky nájdete na mnohých kopcoch premyslené detské ihriská.

schneeberg s deťmi

A dospelí? Od turistiky, lyžovania, cyklistiky až po wellness v lone prírody…čokoľvek si vymyslíte, je pravdepodobné, že to môžete zažiť v Rakúsku. Ani nehovoriac o tom, že tu majú fakt všetko premyslené a perfektne zorganizované. Dokonca až tak, že napriek pomerne vysokým cenám vás dovolenka v Rakúsku finančne nezruinuje. V tomto článku sa dozviete ako.

mendlingtal

Vstupy do národných parkov, na lanovky, kúpaliská, na hrady a zámky či do múzeí a iné atrakcie – to všetko dokáže poriadne potrápiť tvoju peňaženku. No Rakúšania majú zároveň vymakaný cestovný ruch a kto vie čo a ako, dokáže ušetriť nemalé peniaze a zároveň zažiť toho čo najviac.

Týka sa to aj regiónu Dolného Rakúska, ktorý ťa určite bude lákať kvôli najbližšej alpskej dvojtisícke – Schneebergu.

Tvoja vstupenka za dobrodružstvom v Dolnom rakúsku sa volá:

Dolnorakúska zľavová karta © Niederösterreich-CARD, v skratke NÖ Card.

dolnorakuska karta

Je to špeciálna karta, s ktorou sa ti otvorí doposiaľ netušený svet výhod a zliav u našich rakúskych susedov. Vďaka nej získaš voľný vstup alebo výraznú zľavu na kvantum atrakcií v Dolnom Rakúsku pre všetky vekové kategórie a záujmové skupiny – od turistov a skialpinistov až po rodinky s deťmi a dôchodcov.

Dostaneš sa vďaka nej na dolnorakúske kúpaliská, na tamojšie hrady a zámky, do múzeí či na lanovky a do národných parkov. Najväčšej obľube sa teší u rodiniek s deťmi, ktoré lanovky využívajú asi nepomerne častejšie než bezdetní turisti, avšak podľa nás sa ti karta určite zíde.

Koľko karta stojí?

Pre dospelého na rok 2020 stojí 63 eur, pre dieťa od 6 do 16 rokov 32 eur.

Deti pod 6 rokov maju obvykle vstup na atrakcie zdarma.

Koľko s ňou usetríš?

Karta plati spolu na zhruba 322 miestach, takže ušetriť môžeš dohromady až 2200 eur. Na jednom konkrétnom mieste ju môžeš využiť zvyčajne len raz.

Kde ju zoženieš?

Môžeš si ju zakúpiť online na oficiálnej stránke dolnorakúskeho turizmu a po kúpe ti príde do troch pracovných dní poštou. Po jej obdržaní ju treba do 48 zaregistrovať, tiež na ich stránke. Alebo ju zoženieš v rakúskych trafikách cestou na výlet.

Ako dlho platí?

Jej platnosť je od 1. aprila do konca marca ďalšieho roku. Na ďalší rok si nemusíš kupovať novú, ale predĺžiť si ju za 58 eur namiesto 63.

Šikovná aplikácia

Kde si už bol, koľko si ušetril a čo všetko ešte môžeš s kartou zažiť – to všetko budeš mať pod dohľadom vďaka online aplikácii. Tá oficiálna vraj nestojí za veľa, my sme však otestovali túto a je pri plánovaní veľmi užitočná.

Vieš v nej filtrovať atrakcie podľa tvojich záujmov a odškrtávať si kde si bol a koľko si ušetril, zobrazíš si priamo webové stránky jednotlivých atrakcií a miest a tiež všetky body tvojho záujmu na mape, kam sa vieš aj jedným kliknutím odnavigovať. Smart pomôcka v dnešnej smart dobe pre lenivejších. 🙂 Stačí ti len vyraziť.

Rýchly tip na výlet, ktorý si užiješ práve vďaka dolnorakúskej karte za menej:

Necelé dve hodiny autom od Bratislavy sa nachádza Schneeberg Alpe, najbližšia dvojtisícka k Slovensku, prečítať si o tom môžeš v tomto článku. Ak sa ti zunovala Vrátna, hor sa do Rakúska. Na horu zážitkov ti stačí aj víkend. A spomínaná dolnorakúska karta.

Už len pri výlete na Schneeberg sa ti totiž prvotná investícia do karty vráti. Za spiatočný lístok na železničku Schneeberg Bahn by si inak zaplatil 41 eur za dospelého, za lanovku k chate Edelweishutte 11,50 eur. S väčšími deťmi môžeš využiť aj Svet atrakcií, ktorý by vás inak vyšiel na 27 eur. viac na https://www.puchis-welt.at/

A do tretice, ak ti počasie dopraje, môžeš skočiť na miestke kúpalisko v Puchbergu, kde máš vďaka karte tiež vstup zdarma.

Sleduj náš blog a dozvieš sa aj o ďalších lokalitách, kam sa oplatí ísť a kde zažiješ toho veľa za málo peňazí.

Komentáre (1)

Comments are closed.

Froggywear.sk