Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Dovolenka na Slovensku – 7 tipov na kempy pre rodiny s deťmi – časť 2

Dovolenka na Slovensku – 7 tipov na kempy pre rodiny s deťmi – časť 2

Pamätáte si ešte na na náš prvý článok o možnostiach kempovania na Slovensku? Ani tento rok nezaháľame, ale pokračujeme v plnom nasadení a postupne predstavujeme ďalšie pekné miesta pre trávenie nielen ,, rodinnej dovolenky”.

1. Kemping Pullmann Piešťany (Banka)

Výborne vybavený kemp – nielen službami, ale celkovo sa tu cítite dobre. Veľkorysé miesta na stanovanie a karavany s elektrickými prípojkami, kuchynka aj chladničkou, vonkajšie drezy na umývanie riadu. Komu sa nechce variť, každý deň menúčko a víkendové špecialitky v reštaurácii ,,Na Panvici”. Priamo v kempe je tiež ubytovňa, môžeš to dať aj na normálnej posteli, ak náhodou stanovanie nie je tvoja šálka kávy. Deti ocenia najmä bazén, trampolínu a menšie ihrisko.

Kemping Pullmann - Piešťany

Kemping Pullmann - Piešťany

Kemping Pullmann - Piešťany

Kemping Pullmann - Piešťany
Z kempu je priamy prístup na cyklochodník okolo celej Sĺňavy (miestami trocha hrboľatý – hlavne na tejto strane nádrže). Dokonca aj samostatný pruh pre bicykle na prejazd cez Váh po Krajinskom moste je už dokončený.
A ak by sa Vám nechcelo celý okruh (cca hodina na bicykli) môžeš to otočiť pri prvom bufete na druhej strane (je ich tam neúrekom), len daj pozor na otváracie hodiny hate Drahovce, aby si sa mohol vrátiť (v lete cca do 19:00). Na opačnej strane je tiež atrakcia pre deti: Eko park Piešťany.

Cyklochodník okolo Sĺňavy

Vodná nádrž Sĺňava

Bufet Siesta pláž na Sĺňave

Hať Drahovce - Sĺňava
Iba 500 metrov od kempu je platený areál WakeSoul Beach, dávači môžu na jazdiť na wakeboarde, ostatní môžu pokojne hniť na lehátkach alebo sa čvachtať v Ratnovskej zátoke. V reštike dáš burger a mochito, ak by ešte fungoval aj veľký bazén, bolo by to dokonalé.

WakeSoul beach Piešťany

A ak by Vás zrovna nebavilo čvachtať sa na Sĺňave a nemáte so sebou bicykle, v kempe ti požičajú a hybaj 5 km ďalej cyklochodníkom na jazero do Hornej Stredy 🙂
Oficiálna stránka kempu: http://www.campingpiestany.sk/

2. Kemp Karpaty (Caravan Park Karpaty) Kuchyňa

Rodinný a útulný kemp v blízkosti priehrady Kuchyňa má k dispozícii 35 vymedzených a očíslovaných miest pre stany alebo karavany s pripojením na vodu a elektrinu. Moderné sociálne zariadenia, možno niekomu bude chýbať kuchynka alebo chladnička, v reštaurácii je však celkom slušná ponuka jedál aj na grile. Ak patríš k starej škole, ber špekáčky a pod lesom máš k dispozícii aj otvorené ohnisko na opekanie.

Kemping park Karpaty

Kemping park Karpaty - pre deti

Kemping park Karpaty
Malý a oplotený areál zabezpečuje dostatočný komfort pre rodiča, aby nemusel dieťa naháňať po zákutiach kempu a deti tiež ocenia húpačky, preliezky, trampolíny, slackline alebo si môžete zastrieľať z luku. Počas letných víkendov sa tu často konajú aj večerné koncerty – treba sledovať program na FB.

Kemping park Karpaty

Kemping park Karpaty - sociálne zariadenia

Kúpanie máš priamo pod nosom na priehrade, alebo si môžeš v kempe požičať paddleboard. Túto lokalitu pred pár rokmi preslávila najmä Bobria hrádza, z lávky však po dvoch rokoch veľa neostalo a zúfalo čaká na druhú šancu. Ak práve nemáš náladu na kúpanie, ani o turistiku v Malých Karpatoch nie je núdza, čo by kameňom dohodil máš napr. Plavecký Hrad.
https://www.campingparkkarpaty.sk/

Chodník okolo vodnej nádrže Kuchyňa

Bobria hrádza - Kuchyňa

Vodná nádrž Kuchyňa - paddleboarding

 

3. Kemping Zlatý Hucúľ (Ekofarma Ostrov) – Zlatná na Ostrove

Trošku netradičný kemp, založený len nedávno, prevádzkuje Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ), ktoré si tu vytvorilo svoje ochranárske zázemie s cieľom bližšieho prístupu k tejto časti Dunajských luhov a samotného Veľkolélskeho ostrova. Na viacerých lokalitách tu realizujú aj pastvu dobytka či vysádzanie pôvodných druhov lužných lesov. Priamo v areáli je najnovšie aj sysľovisko a tak môžete pozorovať syslie rodinky z bezprostrednej blízkosti. Z aktivít si môžete dohodnúť aj hodiny jazdenia na koni alebo ťahanie na voze.

Ekofarma Ostrov - Veľkolélsky ostrov

Kemp - Zlatá na ostrove

Ekofarma Ostrov - Veľkolélsky ostrov
Kemping nie je veľký, poskytuje zhruba 60 stanových miest, súčasťou sú nové sociálne zariadenia a plne vybavená kuchynka. V areáli je aj bufet s jednoduchou ponukou (káva, čaj, v našom čase len hot-dog). Súčasťou areálu je aj sýpka, v podkroví sa dá aj ubytovať alebo si ju môžete prenajať na skupinové doplnkové aktivity či workshop. V blízkosti je tiež veľkokapacitné ohnisko s altánkom. Tiež sa tu organizujú aj letné jazdecké tábory.

Veľkolélsky ostrov

Dunaj - Veľkolélsky ostrov

Výhodou je aj bezprostredná blízkosť kempu hneď vedľa cyklotrasy pozdĺž Dunaja, ktorá je súčasťou európskej cyklomagistrály – Eurovelo 6. Takže ak ste na bajku a potrebujete prenocovať, toto je to správne miesto. Viac o ekofarme: https://www.ekofarma.sk/

4. Kemping Rybníky – Opatovce pri Trenčíne

Naozaj rozľahlý kemp neďaleko Trenčína, kde by sa v pohode mohol konať aj letný hudobný festival. Tu rozhodne nebudeš musieť rozkladať stan vedľa chrápajúceho suseda. V kempe je 200 stanových či karavanových miest s možnosťou pripojenia na elektrinu. Dominantou sú asi rybníky s možnosťou rybolovu (avšak štýlom chyť a pusti), dokonca aj deti si môžu zachytať v malom pstruhovom rybníčku. A keby aj nič neulovia, zachráni to bufet s ponukou grilovaných rýb.

kemping Rybníky - Opatovce
Okrem stanovania vo svojom sa môžeš ubytovať aj v rekreačnej chate na brehu rybníka, chatkách alebo obytných prívesoch. K dispozícii sú za poplatok altánky s posedením – pokiaľ chceš spraviť grilovačku s kamošmi. Nechýbajú zrekonštruované sociálne zariadenia a kuchynka. Na svoje si prídu aj najmenší: v areáli je detský bazén a ihrisko.
Info tu: https://www.campingopatovce.sk/

Kemping Rybníky - Opatovce - bazén
Kemping Rybníky - Opatovce
Kam v okolí:
Hlavnou atrakciou je samotný Trenčín a samozrejme Trenčiansky Hrad. Avšak menej opozeraná turisticko-poznávacia atrakacia je aj neďaleká Haluzická Tiesňava s Lesníckym náučným chodníkom, kde je ukážka premysleného technického riešenia v symbióze s prírodou. Okruh môžete zakončiť obhliadkou rúin Románskeho kostolíka s hradiskom alebo si vybehnúť na rozhľadňu.

Trenčín

5. Kemping Manínska Tiesňava

Roky chátrajúci kemp má nového majiteľa. Novozrekonštruované chatky, miesta pre stany a karavany. Zrekonštruované sociálne zariadenia, k dispozícii kuchynka. Dokonca aj bazén má nový poťah :). Skromný bufet so základnou ponukou, ale poteší. Priamo v kempe si môžeš požičať elektrickú kolobežku alebo bike.

Kemp Manínska Tiesňava

Kemp Manínska Tiesňava

Kemp Manínska Tiesňava - sociálne zariadenia

Kemp Manínska Tiesňava - kuchynka
Samotné okolie ocenia najmä turistickí bádači alebo lezci. Na prechádzku môžeš do Manínskej alebo Kostoleckej tiesňavy, ale lepšie výhľady sú hlavne zhora. Info na stránke kempu: https://www.maninska.sk/

Okolie Manínskej Tiesňavy
Okolie Manínskej Tiesňavy

6. Táborisko Počúvadlo – Počúvadlo

Tento kemp (skôr už len táborisko) má svoju niekdajšiu slávu dávno za sebou a posledné roky len chátra. Pľac na kempovanie je menší alebo sa parkujem rovno pozdĺž príjazdovej cestičky. Sociálne zariadenia sú v katastrofálnom stave (aj to spoločné) s jednou sprchou pre všetkých (ale tú radšej vynecháš), chýba aj umyvárka na riad, takže ľudia tie svoje kotlíky a hrnce pchajú do umývadla.
Táborisko Počúvadlo
Táborisko Počúvadlo
Jediným benefitom je azda bezprostredná blízkosť tajchu Počúvadlo, vyhľadávaným hlavne kvôli letným kúpačkám.

Kúpanie na Počúvadle

Náročnejší však môžu omrknúť novovybudovaný ForRest Glemping priamo nad Počúvadlom smerom na Sitno. Predsa len na druhej strane jazera to viacej žije – bufety, lepší prístup do vody, požičovňa vodných bicyklov. A ak sa už ocitneš v týchto končinách, nevynechaj výstup na Sitno, rozhľadňu s expozíciou alebo obed na chate A. Kmeťa.

 

Turistický chodník na Sitno
Rozhľadňa pri Sitne

7. Kemping Studenec – Banský Studenec

Ak si teda nedal ten predošlý kemp, v okolí Štiavnických vrchov máš ešte druhú možnosť neďaleko iného tajchu. Na neveľkej ploche ponúka priestor pre stany aj karavany s priojením na elektrinu. Sociálne zariadenia aj vonkajšia kuchynka pre tých, ktorí nemajú svoje vybavenie: platnička, konvica, chladnička…, altánok s posedením a grilom. V chatke, ktorá slúži ako recepcia a bufet v jednom služby reštaurácie nečakaj, ale pivo ti tu načapujú. Viac na ich stránke: https://www.campingstudenec.eu

Kemp Studenec - Banský Studenec

 Studenec - Banský Studenec
 Studenec - Banský Studenec - sociálne zariadenia
Za pozornosť stoja určite kúpačky na neďalekom Veľkom Kolpašskom jazere s plážou aj pre deti a samozrejme aj množstvo cyklotrás v okolí: pozri stránku BAJKOM K TAJCHOM.

Veľké Kolpašské jazero
Chceš vedieť o ďalších možnostiach kempovania na Slovensku?
Prečítaj si aj náš prvý článok – Dovolenka na Slovensku – 7 tipov na kempy pre rodiny s deťmi – časť 1

Froggywear.sk