Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Vláčikom Salamandra na vrchol Schneebergu s deťmi

Vláčikom Salamandra na vrchol Schneebergu s deťmi

Výletný cieľ na najbližšiu dvojtisícovku sa stal už naším pravidelným. Na svoje si prídu azda všetci. Dospelí sem chodia kvôli výhľadom, deti milujú vláčiky, môžu sa kochať kravami a zahrajú sa na najvyššie položenom ihrisku v Dolnom Rakúsku.

Chodíme sem už pravidelne. Je to blízko od hraníc, hory sú tu vysoké, možností v okolí veľa.

Praktické info:

S dolnorakúskou kartou máš vyvezenie raz ročne zdarma. Inak by si zaplatil okolo 45€/dospelý a polovicu za dieťa od 6 rokov. 1 dospelý môže mať 1 neplatiace dieťa so sebou. Ďalším treba kúpiť lístok – ako miestenku. Sedadiel je naozaj presný počet a sú skôr detskej veľkosti 🫣

Lístky odporúčam rezervovať vopred. Ak sa plány zmenia, dá sa to prebookovať online. Pekné víkendy tam býva nátresk, ale zvyknú aj vlaky pridávať, alebo aspoň vozne a tak sa miesta môžu objaviť aj adhoc.

Jazda trvá hore 40 minút, má 3 zastávky, na jednej je aj wc, ak ste to náhodou nestihli dole, kvôli zástupu iných turistov. Cestou dole už vlak nezastavuje, ak si dobre pamätám.

Vlak jazdí aj mimo leta. Ak ste si náhodou nestihli vyčerpať jazdu s kartou, tak až do novembra, resp. aj do decembra, ale nejde až úplne hore. Všetky info nájdeš na stránke schneebergbahn

Počasie hore je často úplne iné, ako dole. Rozdiel je 1300 výškových, respektíve 1500 ak pôjdeš až na vrchol. Vezmi si niečo na prioblečenie a neprefúkavé vrstvy, aj opaľovací krém. Vrchol Klosterwapenu je často v oblakoch, zatiaľ čo horná stanica lanovky je ešte zaliata slnkom.

Najesť sa môžeš na chate Dambock haus, asi 15 minút chôdze.

Na vrchol Klosterwappenu je to cca 3,5km a môžeš spraviť aj kolečko cez vrchol a chatu Fischerhutte (spolu cca 7km a 350m prevýšenie). Po ceste máš aj nejaké geokešky.

Kým boli deti menšie, ale zároveň veľké na dlhšie nosenie, robili sme si malý okruh cez Waxriegel a motali sa tam.

Záchytné parkoviská sú dole v Puchbergu od P1 po P4. Aj s počtom voľných miest. Samozrejme zdarma.

Ubytovať sa môžeš dole v Puchbergu kde je aj camping/stellplatz kilometer od centra.

Na začiatku dediny je aj Spar, bankomat.

Komu by bolo málo, 100m od vlaku dole v Puchbergu je veľké pekné ihrisko aj s pumpou a pieskoviskom, aj jazero s kačkami a člnkami.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk