Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Základ tvojho zimného šatníka – hrejivé termoprádlo z merino vlny

Základ tvojho zimného šatníka – hrejivé termoprádlo z merino vlny

Termo oblečenie z merino vlny

Aj ty máš pocit, že túto zimu to bude viacej ,, safe” vonku? Chceš si užiť zimnú turistiku alebo venčenie psa či dieťaťa bez nervózneho uzimeného podupkávania? A prežiť prechody zo zimy do prekúreného interiéru bez kropajov potu? Praktický kúsok, ktorý v zime jednoznačne potrebuješ, je termoprádlo z merino vlny. A to nielen na svah.

Vietor sa ti ako zlodej zákerne vkráda po bundu. Chlad ti drgľuje plecami. A namiesto toho, aby si si v pohode vychutnal ten pravý ,,outdoor”, tak sa radšej preventívne zababušíš do milióna vrstiev či hrubej páperky a lá komparz v ruskom filme a potom neplánovane vojdeš niekam do prekúreného obchodu, na poštu či do výťahu a okamžite ťa chytá od návalu tepla závrat. V panike zhadzuješ vrstvy oblečenia a po chrbte ti zatiaľ s vražedným pokojom stekajú potoky potu…

Ani nehovoriac o tých okamihoch, keď sa na ulici v tomto počasí zohneš k topánkam, na svet vykuknú tvoje holé kríže a v hlave ti skrsne: „Čo mi to mama v puberte hovorievala o zápaloch obličiek…?!”

Hoci my zimné mesiace naozaj milujeme, kvôli takýmto situáciám sme si neraz zanadávali. Kombinácia mrazu, protivného vetriska a chrípkového obdobia znamenala, že skončíme zavretí medzi štyrmi stenami ako tigre v klietke. A potom sme zistili, že svoje merino termoprádlo nemusíme vyťahovať len na športy či na svah, ale že nám rovnako dobre poslúži aj v bežných situáciách — keď ideme vyvenčiť psa alebo dieťa na ihrisko, hodiny neúnavne kočíkujeme, postávame pri preliezkach alebo v kose stepujeme na zastávke a autobus nechodí a nechodí….

Hrejivé termoprádlo z merino vlny sa jednoducho v zime stalo základom nášho šatníka.

Ak si si pri slove „termoprádlo” práve predstavil také tie obtiahnuté lyžiarske nátelníky krikľavých farieb a vzorov, ktoré nosievaš na rozličné zimné outdoorové aktivity športového typu, no v civilnom živote by si v nich vyzeral asi doooosť divne, vyvedieme ťa z omylu. To, o ktorom hovoríme, rozhodne nie je len lyžiarske a nepatrí len na šport.

Keďže vieme, že prísť do práce, na stretnutie, na rande či na návštevu v oblečení, ktoré vyzerá, akoby si si práve odskočil zo svahu, nie je práve žiadne TERM/NO, začali sme navrhovať a šiť univerzálne modely pre dámy i pánov, ktoré v sebe spájajú jednoduchý nadčasový dizajn na každú príležitosť a unikátne vlastnosti merino vlny. Poď sa s ním zoznámiť.

Na akú je príležitosť? Na akúkoľvek. 

Ako už o nás asi vieš, sme minimalisti a nefandíme preplneným kufrom ani šatníkom. Koniec koncov, naša Jana cestovala rok po svete s jedným neveľkým ruksakom. Máme skrátka radi, keď môžeme jednu vec využívať na veľa činností. Týmto pravidlom sa riadime aj pri dizajnoch našeho funkčného merino oblečenia, vrátane funkčného hrejivého termoprádla z merino vlny. Preto naše termoprádlo vyzerá veľmi civilne a má multifunkčné využitie, čiže nepotrebuješ jedno zvlášť na túry do lesa a ďalšie do vyklímovanej kancelárie. Šetrí ti to nielen priestor v skrini, čas pri výbere oblečenia, ale v neposlednom rade aj peniaze.

Naše nové vzory ,, geo, vetvičky či vločky” v odtieňoch horčicovej, olivovej zelenej, modrej a sivej navyše vyzerajú skutočne elegantne, a zladíš ich s akýmkoľvek outfitom. Je na tebe, či dáš prednosť jednofarebným modelom bez vzoru, alebo sa necháš zviesť štýlovým vzorovým prevedením.

damske merino termopradlo

Bude na mne vyzerať dobre? Áno. 

Naše termoprádlo sa dobre prispôsobí postave. Nie je to pásová výroba niekde vo fabrike, všetky naše kúsky šijeme v našej malej rodinnej krajčírskej dielni na Slovensku a každý kúsok je vyhotovený na zákazku až po tom, čo si ho objednáš. Bez toho aby utrpeli naše dodacie lehoty. Takže ak máš pocit, že si napríklad chudý a vysoký a štandardné oblečenie ti býva krátke, vieme ti dĺžku upraviť tak, aby ti merino kúsok naozaj sadol.

Naozaj mi stačí na viacdňovú túru pár kúskov z merino vlny? A čo keď ho prepotím? 

Merino oblečenie nahráva minimalistom, ktorí neradi so sebou kamkoľvek ťahajú haldy oblečenia. Ak sa chystáš na turistiku, ba dokonca i na viacdňové prechody, stačí ti jeden-dva kusy takéhoto merino termoprádla a máš vystarané, Dokonca účinne supluje aj pyžamo do spacáku. Ako je to možné? Duté vlákno merino vlny má totiž unikátne vlastnosti, vďaka ktorým nezapácha ani po opakovanom viacdňovom nosení, oblečenie stačí vyvetrať.

Naozaj nepotrebujem 4 vrstvy? 

Naša minimalistická filozofia sa netýka len dizajnu, ale aj viacúčelovosti. Termo tričká teda môžeš použiť ako prvú vrstvu priamo na telo, alebo ich vrstviť. Ako prvú vrstvu si môžeš obliecť termo tielko z merino vlny alebo tenšie tričko z merino vlny a ako druhú vrstvu hrubšie merino termo tričko. Kombinovať spodné tričko z bavlny spolu s hrubším merino tričkom príliš neodporúčame. V situáciach, kedy sa budete aj potiť, bavlna nasaje pot a bude schnúť veľmi pomaly. Rovnako aj kombinácia spodného tielka z merino vlny a ďalšej vrstvy z bavlny nebude plniť funkciu tak, ako pri výlučne funkčných materiáloch.

Froggywear termo tričká sú dostatočne pružné a pohodlné, takže pod ne vmestíš aj ďalšiu vrstvu bez toho, aby si sa cítil naobliekano, neohrabane a následne nervózne. A sú dostatočne hrejivé na to, aby si na ne nemusel dávať ďalších päť vrstiev. Takže pod lyžiarsku bundu ti stačí jedno teplé termo tričko.

Práve preto je merino vlna ideálny materiál pre všetkých, ktorí trávia veľa času vonku v teréne bez ohľadu na počasie a zároveň potrebujú mať slobodu pohybu – napríklad ľudia, ktorí majú „exteriérové zamestnanie”, napríklad lesníci, pracovníci horskej služby, geodeti, stavbyvedúci či mamičky na materskej. 🙂

Merino vlna je vhodnou ochranou pred zimou na bežné činnosti vonku, kde sa až tak nezahreješ pohybom, ale o to viac potrebuješ, aby si mal ochranu pred počasím.

A naozaj ma merino vlna pred chladom ochráni?

Naše hrejivé termo prádlo šijeme z kvalitného mäkkučkého materiálu pôvodom zo Škandinávie, ktorý je nadýchaný, hrubší a tak zaručuje dobrú termoizoláciu. Mäkký a pružný úplet zo stopercentnej merino vlny s hmotnosťou 210 – 250 gramov ťa najúčinnejšie zahreje aj pri teplotách hlboko pod nulou – a bez toho, aby si vyzeral ako snehuliak.

Ak patríš medzi zimomrivcov, nechce sa ti v chladnom počasí nosiť milión vrstiev oblečenia, alebo tráviš veľa času vonku na chlade, odporúčame ti zvoliť si najteplejšie modely termo tričiek, ktoré majú nadýchaný úplet.

Ak patríš medzi tých, ktorých často oziabajú aj nohy, v našej ponuke nájdeš aj termo nohavice.

Nie je údržba merino trička komplikovaná?

Naopak, vydrží bez nutnosti prania aj niekoľko týždňov. A keď sa pýtaš na možnosti prania, tak vedz, že toto nie je zložitá veda. Perieš ho jednoducho v pračke a starostlivosť zvládne naozaj každý. Kompletný návod na údržbu merino oblečenia si môžeš prečítať tu.

Froggywear.sk