Merino oblečenie pre celú rodinu. Doprava len 1,98€ na všetko.

Úvod Blog Zážitkový park Mariazell – zábava pre celú rodinu

Zážitkový park Mariazell – zábava pre celú rodinu

Mariazell

Chalani už niečo pochodili s maminkou. Keď som konečne dorazil za nimi, boli celí nedočkaví ukázať mi čo ich zaujalo najviac. Zážitkový park Mariazell 😀 . A tak som sa nechal viesť. Áno, chalani robili sprievodcu mne a boli z toho mimoriadne nadšení a šťastní 🙂 . Mimochodom skvelý tip na výlet s deťmi rôzneho veku 😉 .

Vstup do zážitkového parku Erlebnispark Holzknechtland je hneď pri horskej stanici kam sme sa vyviezli kabínkovou lanovkou Mariazell Burgeralpe.

Všade sú stromy, ktoré tvoria dostatok tieňa, takže aj uprostred leta a horúčav je tento zážitkový park v Mariazell vhodnou voľbou.

V areáli sú stanovištia, kde deti názorne vidia ako sa v minulosti spracovávalo drevo z lesa. Hravou formou pochopia, že to bola naozaj makačka. Od ťažby dreva, pílenia, sekania, rúbania až po prepravu dreva cez vodné žľaby.

Ak by niekoho drevo až tak veľmi nezaujalo, nevadí. V zážitkovom parku Mariazell je aj ryžovanie zlata a  guličkové dráhy.  Väčšie deti si užijú drevenú kompu, ktorú samé posúvajú pomocou lana. Žiadna nuda, aktivita je potrebná 😀 . Menšie deti sa tešia z jazdy vo vláčiku a veľkým plus je aj pekné detské ihrisko.

Po prejdení všetkých atrakcií mám pre vás ešte jeden tip. Oplatí sa vyjsť na vyhliadkovú vežu, z ktorej je krásny výhľad na okolité kopce.

Tento deň bol zaujímavý aj poučný. Príjemne strávený čas s deťmi. A z mestečka Kernhoff to máte na skok 🙂 .

Buergeralpe ponúka rozmanité vyžitie a aktivity pre každú vekovú kategóriu, pozri aj cenník.
TIP NA ZÁVER: Ak sa chystáš do Dolného Rakúska viackrát v sezóne, určite sa oplatí kúpiť Dolnorakúsku kartu.

 

Froggywear.sk